تخصصی

توربین دندانپزشکی

توربین دندانپزشکی - تکنودندان

توربین دندانپزشکی، یک وسیله چرخنده با سرعت بالا است که با استفاده از هوای فشرده‌ای که از طریق شیلنگ و سپس کوپلینگ، به اینسترومنت رسیده و کارتریج را در قسمت هد یا سر به صورت دورانی به حرکت در می‌آورد، قابل استفاده در درمان می‌شود. کاربرد توربین‌ها در خارج کردن مینا و بافت سخت و برداشتن پوسیدگی در حداقل زمان است. توربین دندانپزشکی - تکنودندان

توربین دندانپزشکی شامل؛ بدنه، درب هد، کارتریج (1 عدد شفت، چرخ دنده، 1 جفت بلبرینگ)، قسمت اتصال دهنده یا کوپلر و در مواردی قاب بلبرینگ که در مدل‌های پانامکس، واشر فنری و اورینگ در پشت یا جلوی هد نیز در ساختمان توربین وجود دارد.

توربین در دندانپزشکی چه کاربردی دارد؟

مهمترین وسیله در دندانپزشکی ترمیمی، توربین است. به طور کلی اینسترومنت‌های دندانپزشکی در دو دسته هندپیس‌های سرعت بالا و هندپیس‌های سرعت پایین وجود دارند. توربین‌ در دسته اینسترومنت‌‌های با سرعت بالا و گشتاور پایین به شمار می‌آیند. سرعت آن‌ها بین 180000 تا 450000 دور در دقیقه است و به دلیل گرمای زیادی که تولید می‌کند، از اسپری آب به عنوان خنک کننده استفاده می‌کند.

اجزای مختلف توربین - تکنودندان

کاربرد توربین‌ها در خارج کردن مینا و بافت سخت و برداشتن پوسیدگی در حداقل زمان است. همچنین در آماده سازی دندان برای ترمیم یا روکش‌ها و به طور کلی برش دندان (در طول جراحی) استفاده می‌شود. بنابراین مهمترین وسیله در دندانپزشکی ترمیمی به شمار می‌رود.

انواع توربین دندانپزشکی کدام است؟

با افزایش سرعت و اسپری آب مشاهده نواحی دندان مشکل می‌گردد. بنابراین توربین‌های فایبراپتیک اولین دستگاه هایی بودند که دید دندانپزشک را بهینه کردند. جدیدترین نوآوری در توربین فایبراپتیک، قرار دادن یک لامپ LED برای تولید نور روشن تر و سفیدتر است.

همچنین سر یا هد توربین می‌تواند زوایای متفاوتی داشته باشد که انواع دیگری از توربین‌ها هستند. توربین‌های دندانپزشکی در مدل‌های مختلفی طراحی می‌شوند اما هدف تمامی آن‌ها برش دندان است. به عبارتی دیگر توربین‌ها مانند دریل عمل می‌کنند که یا دندان را سوراخ و یا تراش می‌کنند.

اسپری آب توربین - تکنودندان

توربین‌ها به دو نوع بلبرینگی و ایربرینگی تقسیم می‌شوند. توربین‌ها با کارتریج بلبرینگی در مقایسه با ایربرینگ‌ها از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. دسته بندی دیگر توربین‌ها بر اساس شفت و نحوه راه‌اندازی آن‌ها در هنگام درمان است که عبارتند از:

  • پوش باتون
  • آچاری
  • پوش باتون توسط فرز

امروزه تقریبا تمامی مدل‌ها پوش باتون هستند.

اجزای مختلف توربین چیست؟

توربین دندانپزشکی شامل؛ بدنه، درب هد، کارتریج (1 عدد شفت، چرخ دنده، 1 جفت بلبرینگ)، قسمت اتصال دهنده یا کوپلر و در مواردی قاب بلبرینگ که در مدل‌های پانامکس، واشر فنری و اورینگ در پشت یا جلوی هد نیز در ساختمان توربین وجود دارد. کاربرد واشر فنری در انتها و یا هد توربین و اورینگ در پشت یا جلوی درب هد، که به صورت آپشن در برخی مدل‌ها وجود دارد، عدم حرکت طولی برای به صدا نیفتادن در حین درمان است. زیرا سرعت این اینسترومنت بالاست و در دور بالا شاهد صدای زیادی هستیم.

کارتریج - تکنودندان

در انتهای توربین 2 سوراخ برای ورود و خروج آب و هوا وجود دارد. نگامی که هوای فشرده وارد توربین می‌شود و کارتریج را به حرکت در می‌آورد، از طریق بدنه به انتها هدایت شده و از سوراخ بزرگتر خارج می‌شود. سوراخ کوچکتر برای انتقال آب کاربرد دارد. توربین‌های جدید، مدل 4 و 6 سوراخ هستند که برای اگزاست آب و هوا و یا تامین برق LED از آن‌ها استفاده می‌گردد. در صورتی که نتوان توربین را به صورت مستقیم به یونیت متصل کردن از تبدیل (کوپلینگ) های 4 به 2 یا 2 به 4 استفاده می‌شود.

کوپلینگ توربین - تکنودندان

در هنگام خرید توربین دندانپزشکی باید به چه نکاتی توجه داشت؟

اولین نکته ارگونومی بودن بدنه و جنس آن است که در راحتی دندانپزشک هنگام استفاده و عمر اینسترومنت تاثیر گذار است. میزان و شدت صدای تولیدی از هندپیس از دیگر نکاتی است که در هنگام خرید باید به آن توجه نمود. جنس بلبرینگ‌ها و توجه به تعداد ساچمه‌های درون آن نیز از دیگر مواردی است که در عمر  هندپیس تاثیرگزار است. 

نگهداری و مراقبت از توربین دندانپزشکی به چه صورت انجام می‌شود؟

  1. یکی از نکات مهم در نگهداری و مراقبت از هندپیس‌ها، روغن کاری اینسترومنت‌های دندانپزشکی به صورت دائمی و در زمان مناسب آن‌هاست. برای هندپیس‌هایی با سرعت بالا (High Speed Handpieces)، روان کننده را به کوچکترین سوراخ از 2 سوراخ انتهای هندپیس تزریق کرده تا کمی از آن بیرون بریزد. توجه داشته باشید که قبل از استفاده، ابتدا آن را به یونیت صندلی متصل کرده و 10 ثانیه از آن استفاده نمایید تا از عملکرد هندپیس و مرحله روان کاری اطمینان پیدا کنید. روغن اضافی را پس از تکمیل کار، کاملا پاک و خشک کنید.
  2. به هرگونه مشکل در حین درمان مانند گیر کردن و لق شدن فرز و یا کم شدن قدرت هندپیس باید توجه کرد تا در صورت نیاز بلبرینگ‌ها، شفت و دیگر قطعات تعویض گردد.

روغن کاری اینسترومنت - تکنودندان

 

تکنودندان با 20 سال سابقه در زمینه تولید، تعمیرات، فروش مواد و تجهیزات دندانپزشکی آماده خدمت رسانی و مشاوره به دندانپزشکان محترم می‌باشد. برای مشاهده توربین‌های دندانپزشکی فروشگاه تکنودندان کلیک کنید: توربین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *